Блог

Броколи (Brassica oleracea) 16.10.2021 18:51:44

Броколи (Brassica oleracea)

Разпространение:

Броколите са пренесени в Съединените щати. Обикновено се варят във вода или на пара, но могат да се консумират сурови и стават популярни като суров зеленчук сервиран в ордьоври.

Описание:

Сем. Кръстоцветни (Brassica oleracea var. italica).

Броколите са растения с дървовидна форма, които разполагат с компактна глава на цветче, прикрепена към различни по размер дръжки и стебла. Поради различните му компоненти, този зеленчук има комплекс от вкусове и текстури, вариращи от меки (цветчето) до хрупкави (стъблото и дръжките). Неговият цвят може да варира от сивозелен и тъмнозелен в зависимост от сорта.

Използваема част:

Цветните бутони, обособени в сбита глава и част от принадлежащото към нея стъбло.

Химичен състав:

Гликосинолати – фитохимикали, каротеноиди, лутеин, витамини К, С и А, фолати, фибри, фосфор, калий, магнезий и витамини B6 и Е.

Лечебно действие и приложение според народната медицина и съвременната фитотерапия:

Помагат за борбата с някои ракови заболявания като рак на белите дробове, на дебелото черво, на гърдата, на яйчниците, както и рак на пикочния мехур. Броколите благоприятстват лечението и профилактика на инфекции и храносмилателни язви. Те също допринасят за намаляване на риска от развитието на сърдечни заболявания.

Прилага се при: Изграждане на силна имунна система, различни видове рак, сърдечни и храносмилателни проблеми, очни заболявания.

Коментирането на тази статия е ограничено

Билкова енциклопедия

Билкова енциклопедия

Броколи (Brassica oleracea)

Броколи (Brassica oleracea)

Разпространение:Броколите са пренесени в Съединените щати. Обикновено се варят във вода или на пара, но могат да се консумират сурови и стават популярни к Разпространение:Броколите са пренесени в Съединените щати. Обикновено се варят във вода или на пара, но могат да се консумират сурови и стават популярни к 2021-10-16T18:51:47+03:00 Броколи (Brassica oleracea)

<p><strong>Разпространение:</strong></p> <p>Броколите са пренесени в Съединените щати. Обикновено се варят във вода или на пара, но могат да се консумират сурови и стават популярни като суров зеленчук сервиран в ордьоври.</p> <p><strong>Описание:</strong></p> <p>Сем. Кръстоцветни (Brassica oleracea var. italica).</p> <p>Броколите са растения с дървовидна форма, които разполагат с компактна глава на цветче, прикрепена към различни по размер дръжки и стебла. Поради различните му компоненти, този зеленчук има комплекс от вкусове и текстури, вариращи от меки (цветчето) до хрупкави (стъблото и дръжките). Неговият цвят може да варира от сивозелен и тъмнозелен в зависимост от сорта.</p> <p><strong>Използваема част:</strong></p> <p>Цветните бутони, обособени в сбита глава и част от принадлежащото към нея стъбло.</p> <p><strong>Химичен състав:</strong></p> <p>Гликосинолати &ndash; фитохимикали, каротеноиди, лутеин, витамини К, С и А, фолати, фибри, фосфор, калий, магнезий и витамини B6 и Е.</p> <p><strong>Лечебно действие и приложение според народната медицина и съвременната фитотерапия:</strong></p> <p>Помагат за борбата с някои ракови заболявания като рак на белите дробове, на дебелото черво, на гърдата, на яйчниците, както и рак на пикочния мехур. Броколите благоприятстват лечението и профилактика на инфекции и храносмилателни язви. Те също допринасят за намаляване на риска от развитието на сърдечни заболявания.</p> <p><strong>Прилага се при:</strong><span>&nbsp;</span>Изграждане на силна имунна система, различни видове рак, сърдечни и храносмилателни проблеми, очни заболявания.</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки